Ronneby Bruk Wok 'Ultra Light Professional', 32 cm - Gietijzer

169,-
2 Prijzen, De beste prijs bij De Bijenkorf


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Gietijzer Zwart

€ 3,95 per bestelling
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis.
Retour Binnen 14 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Ronneby Bruk Wok 'Ultra Light Professional', 32 cm - Gietijzer

Deze gietijzeren wok ‘Ultra Light Professional’ van het Zweedse Ronneby Bruk is ijzersterk, duurzaam en gaat bij normaal gebruik een leven lang mee. Bovendien zijn de bakeigenschappen ongeëvenaard. De wok kan prima overweg met hoge temperaturen, verspreidt warmte geleidelijk en zeer gelijkmatig, en houdt deze uitstekend vast. Deze wokpan behoort tot de unieke serie 'Ultra Light' gietijzeren pannen van Ronneby Bruk. Dankzij een geheel nieuwe productietechniek weegt deze wok maar de helft van een traditionele gietijzeren wok. Zo combineert deze wok alle voordelen van gietijzer, met het gewicht van een aluminium wok.

De wok is bij productie ingebrand met plantaardige olie, het zogenaamde ‘pre-seasoning’. Dit zorgt ervoor dat de wok na aankoop direct startklaar is. En door het gebruik thuis, vormt zich een natuurlijke anti-kleeflaag waardoor de wok beter en beter wordt. De wok is geschikt voor elke warmtebron, inclusief de oven. Ook het wisselen van warmtebron is geen enkel probleem. Ideaal wanneer je een gerecht nog even op temperatuur wil houden in de oven.

Tips voor onderhoud en gebruik:

Schoonmaken doe je het beste met heet water en een afwasborstel. Dit is het makkelijkst direct na het koken, als de wok nog heet is. Doe de wok nooit in de vaatwasmachine - daarmee verdwijnt de ‘pre-seasoning’en kan deze roestig worden.

Smeer de wok zo nu en dan in met een plantaardige olie, zo behoud je de natuurlijke anti-aanbaklaag.

Warm een gietijzeren wok langzaam op en laat de pan ook langzaam afkoelen. Zo voorkom je snelle temperatuurwisselingen, waardoor de wok kan barsten.

Een gietijzeren pan is niet geschikt voor zure ingrediënten als tomatensaus, dit tast de natuurlijke anti-aanbaklaag aan. Bewaar ook geen voedsel in de wok, de smaak of kleur van het voedsel kan hierdoor veranderen. Wordt het voedsel lang in de pan bewaard, dan zal de pan gaan roesten.

Mocht je wok roest of andere vlekken vertonen, wrijf het pan-oppervlak dan in met wat levensmiddelen-olie. De olie zal de oxydatie "opheffen", en het kan de volgende dag worden afgeveegd.

Is de ‘pre-seasoning’ van je wok verloren gegaan? Geen nood, deze kun je zelf eenvoudig herstellen. Maak de wok goed schoon, gebruik eventueel een schuurspons om kleine voedselresten of oud vet los te maken. Droog de wok goed, wrijf het oppervlak goed in met levensmiddelen-olie en zet deze 2 à 3 uur in de oven bij 150 °C. Veeg, nadat deze is afgekoeld, de olie af. Zo heeft de wok een nieuwe ‘pre-seasoning’ gekregen die weer beter en beter wordt tijdens het gebruik.

Materiaal:
Gietijzer
Voorraad: